appartement Rotterdam

2008

voor een appartement in Rotterdam werd een studie verricht naar m.n. de ruimtelijke indeling, de mogelijkheden tot openheid en transparantie, doorloop en privacy.

In de bestaande situatie is de plattegrond een aaneenschakeling van relatief kleine ruimtes langs een gang. De woonkamer ligt over de volle breedte; de keuken centraal tegenover een loggia waarin nu een verhoogde vloer een beter uitzicht moet geven over panorama Rotterdam en verder. Diverse scheidingselementen geven op essentiele plaatsen intimiteit; de centrale wand kan in kleur wisselen d.m.v. een led-verlichting gelinkt aan een computerprogramma. De keuken kan middels horizontale jalouzien worden afgesloten; de studeerkamer is van de overige ruimte af te sluiten middels een schuifdeur. In de studeerkamer is de wand met de gang vervangen door boekenkasten aan beide zijden; in de woonkamer is een klein bureau geplaatst achter een semi-transparant scherm.

studiekl.jpg
studieschetsplgrkl.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.