locaal cultuur centrum de Tamboer Rotterdam

2009*

Crooswijk heeft de naam een van de meest ´Rotterdamse´ wijken van de stad te zijn. Midden in deze wijk ligt wijkaccomodatie de Tamboer.
Het theaterprogramma richt zich op de bewoners in de directe omgeving, vooral jongeren.
Door de twee ingangen aan twee straten wordt het gebouw vaak gebruikt als ´binnendoortje´ voor voetgangers. Als verblijfsruimte voor bezoekers is de foyer daardoor minder geschikt.
bestaande situatie

Dsc_0027kl.jpg

Dsc_0029kl.jpg
foyerkl.jpg

definitief ontwerp.

Bouwkundig was er weinig noodzaak tot verbouwen; prioriteit ligt dan ook bij het schilderwerk dat – door de jaren heen – in een te grote variatie qua kleur en samenstelling is aangebracht.
Van belang was dus hier de rust en sfeer in terug te brengen, in samenhang met een fraaie bestaande stenen vloer en een entresol.
Gekozen is voor een warme okergele kleur voor de foyerzijde van de theaterzaal, de kleuren van spanten, liggers en plafonds worden ´teruggebracht´ tot minder opvallende en aanwezige kleuren. Verdere sfeer wordt gezocht in andere stoelen en aankleding van bar/buffet, alsmede een lange bank in de kleur van de wand.
De hoogte wordt enigszins gereduceerd door het – wellicht later – aanbrengen van gespannen banen stof tussen balustrade en kap, hetgeen eveneens enige geluidsreductie teweeg brengt en de beleving van foyer en entresol verhoogd.

Toy-1.jpg

bekleding buffet: Kirei Board, gerecyclede vezels van de sojaplant.

kirei_detail_voorblad.jpg

hanglampen: Kayradome wit, ROVE-Design, 90 cm.diam.

kayrad90kl.jpg

nieuwe situatie

tamboer%20nw0002kl.JPG

tamboer%20nw0006kl.JPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.