woonhuis Rotterdam (project de Vries Architect)

2008*

Project van de Vries Architect & Interieurarchitect Rotterdam, m.m.v. Martin Pot.
Ten behoeve van een particulier opdrachtgever moest een woonhuis worden verbouwd. Na geruime tijd een andere functie te hebben vervuld en op enkele punten in stijl te zijn ´aangetast´ werd nu de keuze gemaakt de villa in de oorspronkelijke staat te herstellen.
Enkele oorspronkelijke onderdelen, zoals de suite-deuren met kasten aan weerszijden, waren al in eerder stadium verdwenen. Een aantal toevoegingen, zoals een dichtgebouwde loggia, werd verwijderd en de woning werd aangepast aan de eisen van deze tijd.
Teneinde ruimte te creeren op de begane grond werden in de scheidingsmuur tussen woon- en eetkamer en keuken/hal 2 brede doorgangen gemaakt, voorzien van resp. glas- en vouwdeuren. De keuken kreeg toegang tot het terras en tuin, ook tussen hal en keuken werden doorgangen gemaakt zodat een visuele/ruimtelijke relatie ontstond; tevens kon een garderobe worden toegevoegd en werd het trappenhuis ontdaan van latere toevoegingen zoals glas-in-loodramen.

bestaande, oorspronkelijke situatie.

beggrbestsit.jpg

nieuwe situatie

plgrnw.jpg

sectie uit 3-d ontwerp begane grond.

beg.gr3dsectiekl.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.